Bingo i Sverige

Bingon gjorde sitt intåg i Sverige 1961 och det var genom en idrottsklubb i Skåne. De hade varit på en resa i Danmark och sett de danska klubbarna anordna bingo som en extra inkomst. Det behövdes pengar i klubben och de beslöt sig för att prova hemma, det blev som du säkert förstår en succé. Bingon spred sig snabbt över Sverige genom andra idrottsklubbar och föreningar. Idag är det faktiskt så att man måste ha en ideell förening för att få lov att anordna bingo.

På 1990-talet hade bingon sin andra storhetstid i landet, då kom tv-programmet BingoLotto. Man hade den sedermera så folkkäre Leif ”Loket” Olsson som programledare och det gjorde snabbt succé. Dessutom så kunde idrottsklubbar och föreningar tjäna en extra slant till laget genom att sälja bingolotter till programmen. Ett tag så var detta tv-program verkligen hela Sveriges familjeunderhållning på lördagarna och alla ville spela. Man kunde även få chansen att vara med i tv genom att sitta som publik och spela i studion. Detta program går fortfarande på tv men numera på söndagar i sjuan.

Det var sedan, närmare bestämt under mitten av 2000-talet som bingon fick sin tredje storhetstid och den varar fortfarande. Då slog nämligen bingon igenom online. Idag finns det hundratals bingosajter och fler människor spela bingo varje dag. På nätet är även vinsterna större och man kan dessutom spela på utländska sajter. Det finns flera fördelar online som vi redan talat om och det är minst lika socialt som att spela på en bingohall.

Bingoberra