Olika sorters bingo

I Sverige spelas oftast en enkel bingovariant som består av 75 bollar och bingobrickorna består av 25 nummerfält som vi ska försöka få en full rad, en full kolumn eller en diagonal på. Om du får det har du fått bingo. Men det finns faktiskt flera andra mycket populära bingospel du kan spela online, till exempel Mönsterbingo, Variantbingo, Amerikansk bingo och Engelsk bingo.

Spela mönsterbingo

Mönsterbingo spelas med 75 bollar och bingobrickorna består också av 25 nummer precis som när du spelar vanlig bingo. Det enda som skiljer bingospelet från vanlig bingo är att bingobrickorna har ett förtryckt mönster som innefattar ett visst antal fält och om du får alla siffror rätt i dessa fält har du fått bingo. Du vinner alltså inte på raka linjer när du spelar mönsterbingo.

Spela Variantbingo

Den här sortens bingo är vår favorit vid sidan av vanlig svensk 75-bollarsbingo. Variantbingo fungerar exakt likadant som klassisk bingo, men den stora skillnaden är spelet inte tar slut innan någon har fått bingo på fem rader, det vill säga innan någons bingobricka är helt full. Vinster delas ut för bingo på en, två, tre, fyra och fem rader. Det här innebär att du kan få bingo flera gånger, men även om du har oflyt och missat bingo på de fyra första raderna behöver du inte ge upp hoppet eftersom du fortfarande har chansen att kamma hem spelets största vinst som du får om du lyckas få bingo på fem rader.

Spela amerikansk bingo

Det är enklare att få bingo när man spelar amerikansk bingo eftersom du kan vinna både på raka linjer, på mönster och på fyra hörn. Det här ger ett mycket roligt och mer flexibelt spel än vanlig bingo. Nackdelen med amerikansk bingo är att det inte bara är du som har större vinstchanser utan alla spelare, vilket antingen innebär att spelet tar slut snabbare eller att fler får bingo vilket ge lägre vinster.